Semmelkladdis

 
 
 
Vissa dagar ger en bara bättre förutsättningar än andra till att orka med saker och ting. Jag blir så enormt provocerad av hur väderstyrd jag är. Jag tänker typ att jag borde kunna se bortom det. Är det grått ute så blir jag lättare nere och skiner solen så kan jag stå i köket och dansa till Beyonce innan första koppen kaffe nått min själ.
 
Ingen har ju missat semmelhypen som sträcker sig från korvsemla till sillsemla och allt däremellan. jag är öppen för nya idéer men bli sjuk opepp just när saker och ting bli hypade. Det är ju en rätt trist egenskap kan jag känna när jag tänker efter. Det är väl kul när folk i grupp blir peppade över något. Men nä då orkar jag inte haka på tåget. Något jag däremot velat prova är semmelkladdkakan som jag sett lite överallt. Alltså semlor är ju gott. Kladdig kaka är gott. Slår man ihop det, ja då sjunger det i truten på en. Givetvis kan man grädda kakan tills den är fastare men det var just kladdet jag ville ha. 
 
 
Bicepsbagarn mat/bak | baka, bakning, bicepsbagarn, cake, foodstyling, semla, semmelkladdkaka | | En kommentar |

Vem är din cake bae?

 

Vaniljbotten med vit chokladfyllning! 

Cake bae på alla hjärtans dag! 
 
Bicepsbagarn mat/bak | alla hjärtans dag, baka, bicepsbagarn, cake, foodstyling, tårta | | En kommentar |

Briochebullar med nötcreme och apelsin

 

Titta va tjus! Det är briochebullar med nötcreme och apelsin. Alltså brödet är sååå fluffy. Ser nästan ut som typ smördeg. Gillar't väldigt mucho. Pay close attention till blomkransen i loggan som jag målat för hand :-) 

 
Formerna på bullarna blev lite sisådär efter att de fått jäsa och gräddats men men, jag blev nöjd ändå.
 
Skulle nästan behöva en egen smakpanel som får prova allt i i utbyte mot att jag får utvärderingar och recensioner. Det kanske blir ett café för mig i framtiden haha! :) 
 
 
 
Bicepsbagarn mat/bak | baka, bakning, bicepsbagarn, bordsdekor, brioche, briochebullar, bullar, choklad, foodstyling, nötcreme, örebro | | Kommentera |
Upp