Poké bowl!

Titta på dessa mönster! Grönsaker är ju verkligen så vackra. Nästan alla i alla fall. Jag kanske inte skulle svimma av smicker om någon sa att jag såg ut som en kålrot men så är väl det en rotfrukt också.. Däremot om jag fick höra att jag ser ut som rödkål, himmel asså..


Jag är inte expert på att äta lunch. Nästan så att jag undviker det för att jag oftast inte har riktigt tid med det. Gillar inte att stå upp och äta? Eller i bland är det gött för att man känner att man är på språng mot något bra men det gör att jag äter väldigt snabbt. Plus att lunch ofta innebär matlåda. Exakt vad blir gott i en matlåda? Jag är inte kräsen, jag är ju halvfilippin :) men det är nog mest känslan. Det får gärna se aptitligt ut och läggas upp med kärlek.
Fast det är inte heller sant för jag älskar geggig mat som är ihoprörd.
Hmm.

Mycket är nog att det känns menlöst att äta ensam. Ful mat som äts ensam är inte rätt alltså.

Därför blir jag så glad när jag får anledning att äta ihop med någon! Dessutom när det är med trevliga personer. Som i dag till exempel när min modell för dagen (resultat kommer!) kom på besök till Örebro. Då ville jag bjuda på något hyffsat lätt och enkelt. Men gott och fint! Då passar Poké bowl så rackarns bra. Man typ tar massa gott, varvar fräscha grönsaker med tillagat och sen ner i en skål med ris.

I dag blev det grönkål fräst i vitlöksolja, snabbinlagd rödlök, rå rödkål blandat med sesamolja och vitvinsvinäger (krydda med salt och eventuellt sött efter behag), smörfräst portobello och tofu! Plus lite vanlisar i grönsaksväg.

Annat som funkar görbra i en pokébowl är:

Tonfisk
Lax (all fisk ska ju egentligen vara rå om man ska vara riktig pokéfantast!)
Alger
Edameme
Kikärtor
Inlagd gurka
Ärtskott
Salladslök
Rädisor
Avocado
Mango
.... ja alltså allt man tycker är gott!

För att få rätt smak gillar jag att använda mig av det syrliga i inlagda saker, det lite sötare riset, saltig tofu eller fisk/kött sen fisksås, sesamolja och sprinkla sesamfrön på allt som en sista touch!

Finns det någon superbra idé på pokébowl så tipsa gärna!

Allmänt/vardag, Bicepsbagarn mat/bak | |
Upp