Trerätters suprise

Det kommer faktiskt något gott ur sömnlösa nätter i bland när huvudet kickar i gång. Ofta händer det att jag kommer på små projekt och kreativa grejer jag vill göra som någon form av självterapi. Ett bra knep för att inte fastna i negativa tankar är att pinna moodboards på Pinterest. 

Jag tycker om att planera saker i flera led och sedan knyta ihop allting och därför slog det mig att vi skulle göra en överraskningsfest, jag och mina syskon, för deras pappa som fyller år. Så jag hade en anledning att planera tre rätters liksom.

Så de senaste veckorna har det blivit pusslande av både färgtema, blommor, servetter, förrätt, huvudrätt och efterätt. Tårtor är ju så himla roliga om man får vara crazy och mitt allt-eller-inget-tänk har tendens att spegla sig där. 

Det hela blev ju extra roligt då det var ett litet hemlisprojekt att möta upp de andra och jag låtsades åka hem efter att ha sovit över där en natt medans jag i själva verket gömde bilen och mötte upp dem på tågstationen. Två dagar innan hade jag bakat tårtbottnar som fick ligga kvar i bilen över natten (haha, tur att det är rätt årstid) och bara det var ju hjärngympa enough då jag tagit tre olika recept och slagit ihop.

Man vill ju gärna att det ska vara vår nu så jag såg färger framför mig som gick i grönt, mässing, vitt och som liksom skulle kännas lite "skogigt" fast inte mossa då det är för vintrigt. Så Eukalyptus gör ju sig så himla bra och doftar underbart dessutom! Ihop med mässing och banden som är knutna runt besticken tyckte jag det blev helt rätt känsla. Visst känns det lite Folklore över det hela? 

 

 
 
 
Förrätten blev surdegsbröd med olivolja, chevre, färska fikon, prosciutto, honung och solrosfrön (så ingen nötallergiker nästan-dör av pinjenötter..):
 
 
 
 
 
Huvudrätten blev oxrygg med portobello och vinsås tillsammans med parmesan och gräddbakta "potatisbakelser". Har inget namn på dem men gott blev det. Vegrätten kom inte med på bild men det blev en auberginegratäng med enorma mängder mozzarella.
 
 
 
 
 
Och sen kom Le grand finale. Tårtan. Den som jag planerat allra mest och i detalj tänkt ut den handgjorda vimpeln, färgerna (är så sjuuuukt glad att jag hittade de guldiga chokladkulorna för de var exakt de jag hade tänkt mig!) och tårtspaden som jag hittade secondhand med pärlemorhandtag. Förstår ni hur bra saker kan klaffa? Och att jag helt klart blir lite hög av denna form av skapande. Jag är ju liksom inte duktig utan mer entusiastisk och med det kommer man långt, haha. 
 
 
 
 
 
Det är alltså en mycket chokladig tårtbotten i två storlekar så det skulle bli som ett litet torn. Smeten blev überfluffig och fin så när den hade svalnat blev det som två kladdkakor. Emellan de fyra lagrena har jag gjort en vaniljkräm för att sedan toppa med kolagrädde (dulche de leche) och chokladganache. Ja men ni hör ju. Sen godiset on top. Det räckte med att bara betrakta den för att känna hur insulinet nådde högre höjder.
 
 
En mycket lyckad middag! Jag undrar när jag får planera något nästa gång?
 
 
 
 
 
 
Bicepsbagarn mat/bak, Inredning / Design | bicepsbagarn, bordsdekor, cake, chevre, dulche de leche, eukalyptus, fikon, godistårta, kolatårta, oxrygg, parmesan, pinterest, potatisbakelse, prosciutto, trerätters, tårta | | 2 kommentarer |

Odlingspepp

Som ni ser har jag börjat planera årets plantering. Jag har stora drömmar! ;)


Visst hade det bästa varit att ha ett eget torp där jag kunde gå och leva ut min inre bonnmoras drömmar. Men man kan faktiskt inte få allt jämt. Jag önskar att det fanns ett ödehus som ingen ville ta hand om, så jag kunde rädda det. Tänk. Mitt egna torp...

Tills dess lånar jag in mig på familjens torp och ska i år gräva mig ett eget grönsaksland! Det blir ett himla åkande när det ska vattnas så jag räknar med att det är föräldrarna som får stå för den delen mestadels.

Jag läste att sparris kräver så pass lång tid som kanske ett år eller mer. Här blir det så uppenbart att man inte kan jäkta naturen. Vad fint om man planterar och håller ut. Anpassar sig, sen när den dagen kommer då man äntligen kan äta sina sparrisar. Måste ju vara samma lycka som när vissa köper sig en porsche. Tror jag? Sparris framför Porsche varje dag.




Bicepsbagarn mat/bak, Natur | | Kommentera |

Avkoppling. Ja, inte just nu då.

 
Hylla Scrub Kruka Handdukar Bok Doftljus Växt
 
 
 
Produktiv dag med både möte, fix med bokföring (jag kanske aldrig lär mig...!) och framför allt plugg. Känns som jag fått en hel del gjort även om känslan spontant är att man springer i motvind. Det är mycket att tänka på och inte blir det bättre när Word får för sig att haka upp sig när jag jobbat i ett par timmar utan att ha sparat. Ja. Bara att gå tillbaka och repetera. Öva på att andas och se det positiva ;-)
 
Man kommer ju över en hel del fint när man sitter och jobbar med inredning. Saker som man vill ha eller bara vill se på för att de är fina. Satte ihop ett kollage som jag tyckte passade in för en dag som denna. Att njuta av en dusch eller ett bad, läsa en givande bok och kanske inte göra så mycket mer? Välbehövligt!
 
 
Allmänt/vardag, Inredning / Design | | Kommentera |
Upp