DRESSED IN STRENGTH

 
 
Jag inser att det är på dagen för ett år sedan då jag fick varumärkesskydd för "Dressed in Strength".
Det var ett par år innan som jag tyckte de orden lät i enhet med en filosofi jag står för. Att bära styrka. Det är givetvis inte något man endast bär synligt, kanske allra minst det och just därför som jag vill använda mig av Dressed in Strength som även sträcker sig bortom att träna och kunna vara fysiskt stark.
 
Jag är gärna personlig och har inte alls problem med det (min egen gräns till privat är en annan sak). Någon måste ju det hjälpa och det har också hjälpt mig att på olika sätt uttrycka mig antingen genom ord eller bild. Jag gillar själv av att ta del av andra människors tankar, erfarenheter och upplevelser. Jag vill lyssna på vad andra människor har att berätta.
 
Jag vet vad det innebär att vara stark endast på grund av att jag varit svag. Det är två motpoler som måste känna till varandra för att kunna finnas.
Starkskör var ett ord jag kom i kontakt med första gången 2012 i boken "Drunkna inte i dina känslor - en överlevnadsbok för sensitivt begåvade" skriven av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. 
 
 
Starkskör är för att citera författarna: Stark-men-extra-känslig-för-intryck-både-inifrån-och-utifrån.
 

”Ena dagen står vi överst på barrikaderna och leder striden, andra dagen ligger vi som våta fläckar under gråa stenar i skogen.”

 
Det förändrade mig helt för att den boken berättade allt det jag redan visste om mig själv men att det är rätt och inte fel. Att det inte bara var jag som var så här. Jag tycker fortfarande att det är synd att jag gick i 27 år och inte fick förstå att jag är rätt.
Det finns såklart fortfarande stunder då jag inser hur min personlighet skiljer sig så otroligt mycket från samhällets norm och att det tar energi. Men förståelse är nyckeln till acceptans. Allt är bra och som det ska vara. För jag är också otroligt stolt över att ha egenskaper som är karaktäristiskt för HSP-personer. Det finns ju faktiskt inget fult med det. 
Det var ett litet sidospår, om än ganska relevant.
 
Jag vill alltså göra något av Dressed in Strength som kanske kan ge andra något och om inte annat är det rätt trevligt att sprida ett budskap om att bära styrka och att man får göra det på sitt alldeles egna sätt. Fysiskt i form av träning men också mentalt. 
 
Jag gjorde ju ett linne för snart två år sedan som flera ville ha och det tycker jag var en himla kul grej! T-shirt och linnen är ju så himla bra. Alla bär det, det går att göra så himla mycket snyggt och så syns det också!
 
Frågan är om jag ska göra en t-shirt, ett linne eller något annat. Det vore även roligt att kunna göra något konkret med pengarna om det säljer. Jag skulle exempelvis vilja skänka pengar till välgörenhet. Göra någon nytta. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dressed In Strength | dressed in strength, hsp, starkskör, träning, varumärke | |
Upp